Земетресение у нас вчера, днес регистрираха още две

0
238

Вчера имаше земетресение на територията на страната, а днес отчетоха още две, научихме  от Европейския сеизмологичен център

Вчерашното земетресение беше отчетено във водите на нашето Черно море, недалеко от нос Калиакра.

Първото земетресение днес е регистрирано  сутринта около 06:34 часа  в района на Благоевград и Симитли.

Силата на сутрешното земетресение е 3 по Рихтер.

Няколко часа по-късно днес около 13:15 часа е отчетено второто земетресение в района на град Сливен.Според справката на БАН, сливенското земетресение е имало магнитуд от 3,1 по Рихтер, а според отчета на  Европейския сеизмологичен център – 2,9 по скалата на Рихтер.

След двете днешни земетресения няма регистрирани нанесени щети или пострадали хора.

zemetresenie
След вчерашното земетресение, днес имаше още две

Наистина трусовете са слаби, но преди две години подобно земетресение в Северо-източна България напука външната мазилка на къщите, а в стаите мазилката от таваните падаше.

Както научихме от новините по bTV, между вчерашното земетресение и двете днешни връзка няма, защото те са отчетени в различни сеизмични зони от страната.

За момента сеизмолозите приемат това раздвижване на земните пластове за нормално, защото под кората на Земята се случват подобни процеси от време на време.

Няма информация, че утре или през следващите дни ще има нови и по-силни трусове.

След трагичното земетресение в Перник през 2012 г., държавните служби се аквизираха и започнаха да дават съвети на гражданите как да се държат по време на земетресение.

Хвърлете един поглед на видеото по-долу, за да знаете какво трябва или не трябва да правите, когато земята под краката ви се разклати.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.