Така се прави пълнена зелка „Царица“ (първенец в домашните вкусотии)

1
648

Пълнена зелка „Царица“ наистина е царицата на ястията, няма такава вкусотия

Днешната рецепта ще ви хареса на всички, сигурни сме в това. Защото не само името й е царско, но и вкусът й си е направо величествен. Става дума за пълнена зелка „Царица“, с която буквално може да вземете ума на гостите си.

Приготвя се лесно, макар че не става твърде бързо. Но пък кой не знае истината за хубавите работи и че търпението си е цял майсторлък. А ето и какво трябва да си купим, за да приготвим нашата „Царица“.

пълнена зелка
Пълнена зелка „Царица“ ще накара гостите да ахнат Сн: Личен архив на сайта Щъркелово гнездо

Трябват ни една голяма зелка, 700 грама наденица, една франзела, пет яйца, чесън, щипка сол, връзка магданоз, черен пипер и мляко.

А за гарнитурата са ни нужни 250 грама бекон, четири моркова, които сме нарязали на кръгчета, една по-голяма глава лук, два литра телешки бульон. Всички тези изброени продукти са за четири порции.
Започваме да приготвяме нашата пълнена зелка „Царица“ като от предната вечер бланшираме цялата зелка. Изрязваме кочана и оставяме зелката да изстине.



На другия ден слагаме франзелата в чиния с млякото, за да попие добре. После я преместете в по-голям съд и добавете към нея нарязаната наденица, магданоза, чесъна, яйцата, черния пипер и солта. Разбъркайте всичко това добре.

Загрейте фурната на температура от 200 градуса, поставете зелката в подходящ съд за вашата фурна и полека разтворете всички листа. После напълнете едно по едно всички листа на зелката и я завържете внимателно с конец.

Запържете лука в тиган, заедно с бекона и морковите. След като са вече готови, поставете зеленчуците в тавата около зелката и залейте отгоре с бульона.

Тази вкусотия се пече за около два часа, като не забравяйте да я доливате с бульон по време на почти цялото печене. Проверявате с нож дали е готово и после сладко я хапвате. Е, няма такава разкошотия, сами ще се уверите. Да ви е сладко!

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.