Така се правят убийствени сарми от китайско зеле – без термична обработка! (страшно вкусни)

2
697

Чудно вкусни сарми от китайско зеле – няма варене, няма печене

Днешната ни рецепта е страшно лесна и бърза, а най-вече вкусна. Това са сарми от китайско зеле, за които не ни трябва никаква термична обработка. Какво по-хубаво от това – няма варене, няма печене. Просто правим плънката, навиваме, охлаждаме и хапваме.

Сами ще се уверите в невероятните предимства на тази рецепта, тъй като сармичките са пълни с наистина вкусни съставки, от които накрая се топят в устата. Ето и точните продукти, както и самата схема на приготвянето им.

сарми
Наистина убийствени сарми – стават за основно и за предястие

Трябват ни 650 грама китайско зеле, а за плънката са ни нужни 200 грама моркови, 100 грама репички, две скилидки чесън, 200 грама соев кашкавал – настърган, две лъжици заквасена сметана, две лъжици майонеза, щипка черен пипер, четири лъжици зехтин, две лъжици оцет, една лъжица сос Табаско, половин лъжичка естрагон, половин лъжичка босилек, една лъжица лимонов сок и щипка сол.

Първо внимателно отделяме листата на китайското зеле и в кипяща вода ги бланшираме за съвсем кратко – максимум 7 секунди. Правим плънката като на ситно нарязваме репичките, чесъна и морковите, а после ги смесваме с настъргания кашкавал (може и пармезан), подправките, сметаната. Разбъркваме добре цялата тази смес.



Във всеки лист от китайското зеле поставяме от вкусната плънка и завиваме стегнато на руло. После нареждаме сармите в удачен съд и ги оставяме за около половин час да престоят в хладилника, преди да ги сервираме. Няма игра, няма варене, нито печене.

Вкусът на тези сарми от китайско зеле става наистина невероятен, като гарантирано ще се хареса на вас и семейството ви. Не ни остава друго, освен да пожелаем добър апетит и да ви е сладко!

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. 100 процента това са най-здравословните сарми. Като гледам какви продукти са нужни, не мога да си отговоря има ли изобщо предимства пред традиционната българска сарма.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.