Великите открития по време на сън

0
345

Част от най-големите научни достижения на човечеството са били получени не в реалността, а по време на сън

Такъв е случаят със знаменития руски учен енциклопедист Дмитрий Иванович Менделеев, който вижда по време на сън вижда своята Периодична система на химичните елементи.

Подобен е случаят с немския химик Фридрих Кекуле, който отново по време на сън вижда змия, захапала собствената си опашка, а като резултат се появява молекулната структура на бензина.

Френският философ, физик и математик Рене Декарт пък сънува някаква отворена книга, а след това дух му съобщава, че приживе той трябва да докаже огромната важност на различните математически принципи в изучаването на естествения свят от човека.

Известният индийски математик Сриниваса Рамануджан заявява, че именно насън се сдобива със своите уравнения, които индуистката богиня Намагири му пише лично.Немският физиолог и анатом Фридрих Бурдах твърди, че идеята за кръвообращението в човешкото тяло му се е присънила.

Датският физик Нилс Бор пък вижда по време на сън атомната структура под формата на Слънчевата система – ядрото (Слънцето) и електроните (планетите), въртящи се около.

Канадският  физиолог и лекар Фредерик Бантинг открива формулата на инсулина, сънувайки я.

сън
Много велики открития са направени по време на сън

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.