Невероятно: Манастир вдига от легло тежко болни, цери безплодие!

1
829

Манастир цери много болести, дарява и рожба на желаещите

Манастир сътворява чудеса зад портите си. Храм лекува безплодие и дарява рожба на тези, които искат да станат майки. Светата обител лекува и от много тежки болести. Манастирът се намира в старозорското село Мирово. Това е храмът „Свети Пантелеймон”, който се слави не само с иконата на светеца, която върши чудеса, но и чудодейното изворче, което е целебно. Аязмото лекува много болести, а който преспи в параклиса се сдобива с рожба много скоро.

Чудеса за изцеление и лечение от черни прокоби вече повече от петнадесет години събират в църквата на селото хора от цялата страна. Още навремето мястото, където е построен параклиса „Свети Пантелеймон”, е известно с голямата си целебна сила. Там, където сега е храмът, съществувало в миналото малък параклис, а до него бликали целебните води на лековитото изворче.

Храм цери от тежки болести
Храм цери от тежки болести

Преди много години ясновидката Щерона се разболяла тежко, претърпяла няколко операции и след като оздравяла, решила да построи църква на това свещено място. Но параклисът е изграден с дарение от Иван Костов, който му дал и името. Политикът имал тежки проблеми с кръвта и след като се излекувал, направил щедро дарение. Той се превърнал в любимия му параклис.

„Тук стават безброй чудеса. Толкова, че вече не ни учудват. Тежко болни стават на крака, захвърлят патерици. Майки се сдобиват с дълго чаканите си рожби”, обича да разказва за тях местния свещеник.



Много неизлечимо болни търсят спасение зад църковните двери, бездетни семейства забременяват, чудесата са безброй, твърдят и местните хора. Като чул за тези необясними неща, певеца Илия Луков купил и дарил камбана за църковната камбанария. И винаги идва на храмовия празник, за да попее и се повесели с хората.

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.