Вижте най-забавните бисери на Димитър Пенев! (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

0
613

Димитър Пенев, по-известен като Пената, е треньорът на българския национален отбор по футбол, който класира страната ни на 4-то място през 1994 г.

Димитър Пенев, освен че е треньорът на българския национален отбор по футбол, който класира страната ни на 4-то място през 1994 г., но той   е известен сред всички любители на спорта, и по-конкретно на футбола, у нас със своите незабравими фрази и бисери, които завинаги ще останат на челно място в историята на спорта. Тази уникална селекция е събрана от в. „Марица”, цитирана от Петел.

Dimitar Penev
Димитър Пенев и неговите незабравими бисери

Пената никога не се е притеснявал от гафовете и лапсусите, които е правил по време на своите телевизионни интервюта, както и тези, които е давал за различни вестници и списания. Той с усмивка споделя, че причината за тях е, че мисълта му тече светкавично бързо, много по-скоростно от думите.

Димитър Пенев носи не случайно прозвището „Стратегът от Мировяне”. Той е роден на 12 юли 1945 г. в софийското село Мировяне. Съдбата още от раждането му му е намигнала, тъй като истинската дата на раждане на Пената е 10 юли, но по онова време неговите родители не смогнали по-рано да идат и да го запишат в общината. И така рождената дата на Митко станала 12 юли.

Каквото и да си говорим с усмивка за Димитър Пенев, той не случайно ще остане в историята на българския футбол като най-успешния треньор на златното поколение български футболисти. Той единствен успя да обедини отбора ни да играе като един, нещо, което никой друг треньор не успя да постигне цели 20 години, а и не се знае още колко години ще минат.



Biseri
Първа част на бисерите на Пената
Biseri
Втора част на бисерите на Пената

Прочетете бисерите на Димитър Пенев, като кликнете върху снимките, за да се увеличат,  и искрено ще се забавлявате.

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.