Ето кои са най-скъпите храни на света! (Пица струва 8300 евро, халба бира-1000 долара)

0
308

Има храни в света, чиято цена е астрономическа

Най-скъпите храни в света могат да си я позволят малцина, но си струва усилието. А и цената. Сред едни от най-много струващите храни в света се нареждат белите трюфели. Те са адски скъпи, защото се намират изключително трудно. Цената на този скъп хранителен продукт струва 2700 долара, но само за 450 грама от него.

Друго лакомство, за което ще се бръкнете дълбоко това е японското вагию. Крехките говежди мръвки се добиват, след като кравата предварително е подложена на масаж и „черпена” с бира. Заради което месото и сланинката се преливат нежно, като в мрамор. Цената само на една пържола от дози деликатес струва петстотин долара. Само халба бира от марката Vielle Bon Secours струва 1000 долара.

Белият трюфел е сред най.-скъпите храни на света
Белият трюфел е сред най.-скъпите храни на света

Хайверът винаги е бил скъпо удоволствие. Но ако сте любител на екзотичното и имате финансови средства, тогава може да си позволите рибните яйца на стогодишна белуга. Тогава, за килограм от него, познат като „алмаз” ще трябва да броите пет хиляди долара.Кашкавал, приготвен от мляко на лос е най-скъпият млечен продукт в света.

Цената му достига до 500 долара за килограм. Млякото се доставя от специални стопанства в Швеция.8300 евро е най-скъпата пица в Италия. Цената й е астрономическа, защото плънката й се състои от бели трюфели, черен хайвер, омари и много скъп коняк.



Ако желаете да се насладите на най-ароматния чай на света, ще броите 3000 долара за килограм. Познат е като „желязната богиня на милосърдието”. Той е толкова скъп, защото при втората запарка аромата му се усилва.

Френският сорт картофи La Bonnotte е най-скъпия в света. В света се произвеждат по сто тона на година, на остров Нуармутие. Килограм от тях се търгуват за петстотин долара. Струват толкова скъпо, защото се наторяват с морски водорасли.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.