Има такова место: Паднал ангел вдига на крака отписани от лекарите!

0
619

Мощи на светец или паднал ангел има невероятна сила

Гроб на светец дарява здраве и енергия, изправя на крака. Той се намира в дворът на параклиса „Свети Спас”. В околностите му е открит голям гроб, което според преданието уморен ангел е паднал от небето на това място. Чудодейното светилище се намира в кърджалийското село Резбарци.

Според мюсюлманските легенди от небето паднал огромен великан, който загубил живота си и починал на това място. Мистерията е огромна, защото там наистина се намира гроб, но с по-големи размери от обичайното.

Версиите са няколко. Според една от тях това е гроб на свещеник, тъй като в него е намерен златен кръст, украсен със скъпоценни камъни. Но всеки опитал да го поругае и да открадне златото, и бижуто, го застигала тежка болест и смърт.

В двора на храма "Св. Спас" има гроб на паднал ангел, който лекува
В двора на храма „Св. Спас“ има гроб на паднал ангел, който лекува

Друга легенда твърди, че това е неоткрития до тогава гроб на патриарх Евтимий и именно неговите мощи извършват там чудеса. Третата версия на местните е, че това може да е „космически пришълец”, който е починал тук. Каквато и да е истината, местото наистина лекува и освен чудодейна енергия, то наистина притежава невероятна целебна сила.



Баба от близкото село Петлино разказва, че когато идвали българи от Беломорска Тракия те били дрипави, гладни и тънели в мизерия, сякаш забравени от Бог.

Но след като се заселили на чудодейното място се замогнали, изправили се на крака и то за много кратко време, от мъките им вече нямало и помен. Според местните хора това бил начина на падналия ангел да се отблагодари на хората, че са го погребали и то с почести, и не са го оставили така.

Очевидци твърдят, че на гроба винаги е пълно с народ. Всеки, дошъл на мистериозното място се изправял на крака. Излекували се дори хора, отписани от лекарите. Много бързо се лекували децата. Те се слагали на гроба, дори и пеленачета, и около тях родителите им ги посипвали с пръстта от гроба. Дори взимали от нея, за да слагат в коритото и да къпят децата си. Чудо наистина имало и те се излекували.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.