Така се прави най-крехкото свинско със зеленчуци в гювеч (рецепта трепач)

0
1517

Това свинско със зеленчуци става мале мила, пръстите да си изпапкате

Предлагаме ви рецептата за най-крехкото и сочно свинско месо със зеленчуци, от която да си изядете не само пръстите, но и ушите. Става наистина много вкусно, а ако я направите в гювеч, тази гозба ще ви скрие шапката.

Трябва ни 500 грама свинско месо, сто грама зелен фасул, сто грама грах, две чушки, един морков, един малък син домат, два червени домата, черен пипер, червен пипер, магданоз и сол на вкус, олио и една глава лук.

свинско
Невероятно вкусно свинско месо в гювеч

Първо нарязваме на кубчета свинското месо и го запържваме докато се зачерви в малко олио. После внимателно го изваждаме от мазнината и на неговото място поставяме нарязания на ситно лук. Бъркаме малко и след това слагаме там и ситно нарязаните морков, чушки, син домат, зелен фасул и граха.

Когато всички те започнат да поомекват, слагаме вътре и настърганите червени домати, и продължаваме да разбъркваме от време на време.



Изчакваме сместа да се сгъсти и после я изсипваме в един гювеч, но може и в тава, заедно с месото. Прибавяме подправките – червения и черния пипер, солта и магданоза, сипваме и една чаша вода, а после оставяме да се запече хубаво.

Печем на температура от 200 градуса като е достатъчен обикновено един час. Става още по-хубаво ако после сервираме тази вкусотия заедно със задушени в сметанов сос картофи.

Както и да го хапнете обаче, определено ще ви хареса, тъй като месото става адски крехко, а зеленчуците му придават невероятен вкус. Много апетитно и неустоимо ястие се получава, пък и не е кой знае каква сложнотия.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.