Страхотен пудинг с месо правим точно за 20 минути (супер за вечеря)

0
577

Този пудинг с мляно месо става божествен на вкус, а е готов, докато се обърнете

Предлагаме ви рецепта, която става по-бързо от фокус, точно за около двадесет минути. Това е страхотен пудинг от месо – много апетитен, лесен и любим на домакините, които нямат особено време да се въртят около печката.

Трябват ни 250 грама кайма, една трета от пакетче с краве масло, две яйца, чаша и половина прясно мляко, две-три филии сух хляб, сол и подправки по желание.

пудинг
Лесен и скоростен пудинг с месо, идеален за всяка вечеря

Първо добавяме към мляното месо хляба, който преди това сме накиснали в прясното мляко и сме изцедили добре. Размесваме хубаво и после прибавяме жълтъците, посоляваме и слагаме още подправки, ако сме решили да си добавим.

Накрая към сместа поставяме и белтъците, които сме разбили на сняг. Омесваме всичко това леко и го изсипваме после в тавичка, която преди това сме намазали с масълцето.



Върху нашия пудинг от мляно месо нареждаме също няколко парченца масло и сипваме в тавичката малко количество гореща вода. Поставяме пудинга от месо да се пече във фурната, преди това загрята на умерена температура.

Най-добре е да го покрием с фолио за печене, поне в началото, а когато вече е почти готов, да махнем фолиото и да го оставим да се зачерви отгоре. Това е малка хитрина, за да стане по-сочен и крехък.

Идея нямате колко време отнема цялата тази вкусотия – цифром и словом това са 20-25 минути. И на това ако не му кажем аламинут, няма на кое да е. А се получава едно наистина вкусно и много засищащо ястие, което върви и за обяд, и за вечеря.

Не се колебайте, а го пробвайте, ще останете очаровани. Пожелаваме да си го хапнете с наслада и до нови срещи с вкусни рецепти!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.