Така се прави уникален десерт с крем от плодове (фантастична рецепта)

0
334

Този невероятен десерт се разтапя в устата, а се приготвя толкова лесно

Предлагаме ви рецепта за един невероятен десерт с крем от плодове, който се разтапя в устата и е истински подарък за сетивата. А предимството му сред много други десерти е това, че се прави много приятно и лесно.

десерт
Страхотен десерт се получава

Дори и да не сте големи майстори в кухнята, просто няма начин да не ви се получи тази вкусотия. Запишете си сега и нужните продукти, както и метода на майсторенето му.

Трябват ни пет кори за баница, 500 грама прясно мляко, четвърт чаша с разтопено масло, четвърт чаша захар, една чаша с нарязани плодове по наш избор, едно пакетче ванилия, нишесте.

Първо взимаме всички кори за баница и ги намазваме с половината от маслото, след което ги нареждаме една върху друга. Нарязваме ги на 12 парчета и тези парчета ги поставяме във форма с гнезда, които пък са намазани с другата половина от маслото.



Пъхаме ги във фурната, за да ги запечем за около половин час на температура от около 180 градуса. През това време сипваме в подходящ съд прясното мляко и го загряваме, но на средна температура. Прибавяме захарта в него и разбъркваме хубаво.

Малко преди да заври, добавяме и нишестето, което преди това сме разбили с десет лъжици вода. Отново хубаво разбъркваме и сваляме този крем от котлона, преди да заври. Оставяме го да престои за около пет минути, а после пълним с него тартаките.

Щом вече кремът е изстинал, подреждаме отгоре и останалите плодове, които сме нарязали и само чакат търпеливо да ги поставим на мястото им.

Този десерт става просто уникален и се прави много лесно като не отнема повече от един час за приготвяне. Любим е на всички и особено на малчуганите, които обожават крема и плодчетата в него.

Пожелаваме ви да си го хапнете с голямо удоволствие и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.