Най-икономичният и чудно вкусен десерт (готов е за 30 минути)

0
625

Този десерт се топи в устата, а е наистина много икономичен и евтин

Предлагаме ви една рецепта за най-вкусния и икономичен десерт, който сте пробвали у дома. Става удивителен, зверски апетитен и се топи в устата. Не го пропускайте, защото е готов само за 30 минути.

десерт
Чудно вкусен и много икономичен десерт

Трябват ни един пакет бишкоти, компот от праскови или друг плод, няколко кофички с кисело мляко, цедено мляко, една чаша захар, един шоколад за гарниране.

Първо трябва да разбием с бъркалка от тел захарта и киселото мляко. После наситняваме прасковите или другия плод от компота и след това изсипваме плодовете при киселото мляко. Хубаво ги разбъркваме.

Взимаме една по-дълбока тава и в нея нареждаме ред бишкоти, който покриваме плътно със сместа от киселото мляко, захарта и плодовете. Тогава отгоре пак редим бишкоти и пак ги заливаме със сместа.



Това редене се повтаря, докато не свършат всички бишкоти и киселото мляко, но задължително оставяме от бялата смес с плодовете за завършек. Когато вече сме ги наредили, покриваме с домакинско фолио и оставяме в хладилника.

На този сладкиш не му трябва нито печене, нито нищо – просто е добре да престои поне 3-4 часа на студено, за да стегне хубаво, да се напоят бишкотите и да стане наистина завдършен на вкус.

Когато го извадим и преди да го сервираме, го поръсваме отгоре с настърган шоколад, а може и с кокосови стърготини. Става просто малка фантазия, направо не е за разправяне.

Пожелаваме ви да си го изядете с апетит и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.