Веднъж опитайте свинско по тази рецепта! (няма да познаете месото, толкова крехко става)

0
531

Свинско месо, направено по този начин, е цяло изкушение

Предлагаме ви рецепта за свинско месо, след която става толкова крехко, че ще ви е като за първи път. Страхотно е, а сосът му придава неземен вкус и аромат.

свинско
Свинско по тази рецепта става уникално крехко и вкусно

Трябват ни кило и половина свинско месо от бут или плешка, едно пакетче масло, сто грама топено сирене, 400 грама кисело мляко, три-четири равни лъжици брашно, сол на вкус, чубрица, черен пипер, 200 грама гъби.

Първо трябва да си нарежем месото на по-едри хапки и да го поръсим със солта, чубрицата и черния пипер. Овалваме го хубаво в подправките, за да полепнат добре навсякъде, а после го оставяме настрани, за да престои за около половин час.

Взимаме една тенджера от йенаглас и на дъното й поставяме няколко резена масло, върху което нареждаме месото – така, че да е плътно. Отгоре пак поставяме няколко резена масло, следват филийки с топено сирене и пак повтаряме реденето до свършването на продуктите.



Гъбите ги поставяме или най-отгоре, или също ги редим на пластове, сред месото и топеното сирене. Разбиваме накрая брашното с киселото мляко и малко сол, като с тази смес заливаме месото в тенджерката. За капак пак слагаме малко масълце отгоре и го похлупваме с капак.

Заедно с капака, тази вкусотия трябва да се пече на около 180 градуса температура за близо 45 минути или, докато видите, че вече е станало съвсем готово. За целта сосът трябва да е станал плътен и еднороден.

Много вкусно става свинското месо, направено по тази рецепта, защото самото месо добива уникална крехкост и апетитен вкус. Няма начин да не ви хареса.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.