Ето я любимата рецепта за риба на Мариана Попова (много вкусна и лесна)

0
537

Тази рецепта за риба на певицата Мариана Попова е просто разкошотия

Предлагаме ви любимата рецепта за риба на Мариана Попова, която тя прави с лаврак, но може да се получи страхотно и с друг вид риба, според предпочитанията на всеки.

риба
Тази рецепта за лаврак или друга риба на Мариана Попова е наистина добра

Трябват ни един килограм филе от лаврак или друга риба, 200 грама масло, една глава лук, четири моркова, стрък кервиз, сол и черен пипер на вкус, 200 грама бяло вино, 50 грама брашно, 300 грама картофи, 300 грама гъби печурки, магданоз.

Първо трябва да си нарежем филетата от лаврак или друга риба, а после да намажем тенджерата с масло. В нея поставяме нарязания лук, заедно с морковите, които също сме нарязали на кръгчета и кервизът на филийки.

Филетата, които сме посолили и поръсили с черен пипер, ги нареждаме върху зеленчука и ги заливаме с бяло вино и една чаша с вода. Захлупваме ги с капак и ги поставяме във фурната, където се варят на слаба температура за около двадесетина минути.



През това време си приготвяме сос бешамел, с който поливаме готовите вече филета от лаврак, наредени красиво в чинията за сервиране.

Гарнираме тази вкусотия с пържени ситни картофи или с картофи соте – според личния избор и вкус. Може да сложим и моркови на кръгчета, както и пресните гъби на филийки. Поръсваме отгоре с пресен и нарязан на ситно магданоз.

Ястието се сервира, докато е още много топло и знайте, че се получава нещо просто разкошно. Прави се лесно и всеки път се получава. А и рибата е много полезна, затова не я пропускайте поне веднъж седмично на трапезата си.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.