Ще се влюбите в този баварски крем, разтапя се в устата (супер бърза рецепта)

0
757

Този баварски крем е истинско изкушение за сетивата

Предлагаме ви чудна рецепта за бърз баварски крем, в който ще се влюбите. Още при първата хапка така се разтапя в устата, че обикновено човек не може да се сдържи и да не възкликне от кеф.

баварски крем
Лесен и бърз баварски крем – истинска вкусотия

Трябват ни 250 грама студена сладкарска сметана, един пакет ванилия, 300 грама краве прясно мляко, осем лъжици захар, четири жълтъка, сто грама вода, един пакет желатин.

Първо трябва да си разбием жълтъците със захарта – така, че да станат пухкави. След това към тях наливаме и млякото. Тази смес се изсипва в купа, която поставяме в друг дълбок съд с кипяща вода. Казано на кратко – слагаме го на водна баня.

Започваме да разбиваме крема с телена бъркалка и го варим докато се получи лека и пухкава субстанция. През това време си накисваме във вода и желатина, а после го добавяме към горещия все още крем.



Разбъркваме много хубаво, докато желатинът се разтвори съвсем добре. Добавяме после и ванилията, а кремът оставяме да се охлади.

Докато се охлажда той, ние пък си разбиваме сметаната на сняг и чак после я смесваме с вече добре охладения крем. Разливаме го в стъклени чаши или такива, каквито имаме под ръка и ни остава само да го сложим в хладилника.

Трябва да престои там поне няколко часа, за да се стегне хубаво и да стане тройно по-вкусен след това. При самото му поднасяне може да го декорирате с всичко, което си пожелаете.

Този баварски крем е едновременно елементарен и никак не е скъп, но пък става такава разкошотия, че няма човек, който да го е опитал и да не е възкликнал с огромно задоволство.

Пожелаваме ви да си го изядете с кеф и да ви е много сладко на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.