Чуден ориз по гръцки се прави за нула време (пръстите ще си оближете)

0
598

Този ориз по гръцки става малка фантазия, опитайте го и вие

Предлагаме ви рецептата за вкусен ориз по гръцки, който се прави много лесно и бързо, а става просто разкошотия. Добре дошъл е на всяка трапеза, както сами ще се уверите като го опитате.

ориз по гръцки
Чудно вкусен става този ориз по гръцки

Трябват ни 400 грама ориз, 200 грама кедрови ядки, две глави кромид лук, два стръка праз, осем лъжици олио, черен пипер, сол на вкус, магданоз.

Този ориз по гръцки става нещо уникално и се прави само за около 45 минути. Първо трябва да нарежем на ситно лука и после да го задушим в олиото.

След това към него се добавя оризът и се запържва така, че да стане прозрачен на цвят. Нарязваме на ситно и праза, а после го смесваме с кедровите ядки.



Взимаме една огнеупорна тава, в която разстиламе на равен пласт половината от ориза. Върху него изсипваме сместа от кедровите ядки и праза. Покриваме я с останалата част от ориза и сипваме вода, колкото е необходимо.

Най-отгоре поръсваме със сол и черен пипер, а след това пъхаме този вкусен ориз по гръцки да се запече във фурната за около половин час най-много. Фурната трябва да бъде включена на не повече от 200 градуса.

Когато ястието вече е готово и сме го извадили от печката, поръсваме го отгоре с накълцан на ситно пресен магданоз. Той му придава свежест и незаменим аромат.

Ако искате, може да добавите към тази рецепта и малко гъби или маслини, нарязани на половинки. Става още по-богато и вкусно, макар че по-горе ви представихме класическата рецепта, без подобрения.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.