Красиви, но опасни места: „Пътят на смъртта” минава през тях! (Вижте ги)

0
315

Красиви, но опасни места има много по света

Красиви, но опасни места по света ги има в изобилие. Някои от тях са известни и като „пътят на смъртта”.Сред красиви, но опасни е и така нареченото езеро на медузите. То се намира в република Палау, в град Еил Малк.

Това е едно невероятно место в Тихия океан, където може да поплувате сред невероятно сборище на медузи. Ефирните създания няма да ви наранят, стига да не плувате много на дълбоко.

Красиви, но опасни места-това е езерото на медузите
Красиви, но опасни места-това е езерото на медузите

Вулканът Виларика в Чили попада също сред красиви и опасни места в света. Лятно време тълпа от туристи изкачват действащия вулкан. Зимно вреве смелчаците превземат ледниковите склонове през пукнатините от лава и ако още не ви е страх, може да скочите с бънджи от хеликоптер над страховитата бездна.

Вулканът Виктория
Вулканът Виларика в Чили

„Пътят на смъртта” в Боливия се счита за едно от най-опасните места в света. Той се намира в провинция Юнгас и е особено страховит. Участъкът е дълъг около седемдесет километра и свързва пътя между Ла Пас и Коройко. Всяка година тук намират смъртта си около 200-300 човека.



От върха на планината Хуашан в Китай се открива невероятна гледка. Трябва да минете през опасен участък обаче, който много пъти се е оказал последна дестинация за мнозина.

"Пътят на смъртта"
„Пътят на смъртта“ в Боливия е едно от най-опасните места в света

Водопадът Виктория е живописна дестинация, която привлича много туристи всяка година. Местото е сред красиви и опасни местообитания и е известен още с името Дяволски басейн. Той се намира в Замбия.

Водопадът Виктория е
Водопадът Виктория е живописна дестинация

Смирна Бийч в американския щат Флорида е още едно место в света, познато като красиви, но опасни. Прелестният плаж е известен още със зловещото прозвище „столицата на нападения от акули”.

Смирна Бийч във Флорида е известен с най-много нападения на акали
Смирна Бийч във Флорида е известен с най-много нападения на акули

Определено то е сред красивите, но опасни места по света. Рекордът е цели шест ухапвания и нападения от акули за една седмица. Смята се, че ако плувате в този плаж, това означава, че плувате на четири метра от акула. И все пак смелчаци не липсват.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.