Не се страхувайте повече за батерията на вашия смартфон

0
427

Вече са разбити всички митове и лъжливи факти относно смартфоните и по-точно за батерията. Научете повече, за да бъдете спокойни

По повод различни запитвания от страна на клиенти в търговската мрежа и по интернет, полезна информация научаваме от г-н Мартин Белов, който даде интервю за vesti.bg.

1. Важно е да се знае, че информация за състоянието на батерията се подава от специален, при това  интелигентен софтуер.  Компонентите на батерията за смартфони са много по-фини, чувствителни, но и много по-издържливи от тези на старите мобилни устройства.

2. Батерията ще бъде унищожена ако използвате друга марка зарядно

smartphone
Не се страхувайте за батерията на вашия смартфон

Не е вярно. Това може да стане само ако сте използвали фалшиви зарядни.



3. Да не се използва смартфона, докато батерията се зарежда

И това не е вярно. Много хора го дават като пример, понеже е имало инцидент – смартфон гръмнал в ръцете на една стюардеса. Експертизата установила, че вината е във фалшивото зарядно.

За да бъдете сигурни, най-добре е да издирите списъка на компанията производител за съвместителство в зарядните устройства от други производители. Така няма да имате никакви притеснения за вашата сигурност.

4. Батерията да не се зарежда преди да е изтощена напълно

Не е вярно. Ако батерията е била изтощена напълно, тогава се губи цял един цикъл за работа. Това не е благоприятно за самата батерия.

Много по-добре е батерията да се зарежда по-често.

5. Батерията се изтощава по-бързо, когато е топло

Според Мартин Белов батериите могат да издържат на висока температура. Но за тях студът е опасен,  защото дава отрицателен ефект на работа.

Затова трябва да внимавате къде държите вашия смартфон.

6. Вредно е да зареждате батерията през нощта

Не е вярно. Батерията има свой предел на зареждане, но най-добре е тя да бъде зареждана когато енергията й е в границите от 40 до 80%. По този начин поддържате живота й и качеството на работа много по-дълго време.

7. Смартфонът не е полезно да се изключва

Не е вярно. Когато бъде изключен – рестартиран, тогава се предотвратява т.нар. „теч на памет“. Паметта изтича, когато устройството работи с некачествено оптимизирани  приложения, които не могат добре да се затворят, след като работата с тях приключи. Теч на памет  забавя работата на цялото устройство.

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.