Награди за машиниста Димитър, който спаси 100 пътника от горящия влак

0
222

През последните дни са заговори за професионализма и героизма на машиниста Димитър, който спаси живота на 100 пътника от горящия влак

Неговите колеги казват, че е проявил изключителен професионализъм и хладнокръвие. В противен случай много невинни жертви щяха да не са вече сред своите близки.

И днес машинистът Димитър Христов не се възприема като герой. Той казва, че е направил само онова, което всеки на негово място би следвало да стори.

vlak
Героят машинист Димитър, който спаси 100 човека от горящия влак

В четвъртък през нощта Димитър Христов управлява влака от София за Скопие.

На релсите имало пропаднал заради свлачище камион в района на село Мурсалево.



Добре, че машинистът Димитър Христов забелязал превозното средство от далеко, за да удари спирачките на влака и скочил в движение от кабината, за да влезе по вагоните и да накара пътниците да слизат. През това време влакът се блъснал в камиона и се запалил, но не могъл да вземе жертви.

Машинистът ги накарал по най-бързия начин да слизат  от горящия влак. След като  били изведени всичките 100 пътника, те са откарани с автобус до София.

Заслужени награди ще бъдат връчени на машиниста Димитър и на цялата бригада, която обслужвала влак номер 5624 във фаталната нощ,  от ръководството на БДЖ – грамоти, отличия и парични премии.

Но най-голямата награда са 100 спасени човешки живота. Това постижение няма цена.

По Коледа винаги се случват чудеса!

 

 

сподели бутон

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.