Яли ли сте мусака от риба и картофи: Голям пропуск е ако не сте!

0
317

Тази мусака от риба и картофи е просто приказка

Предлагаме ви рецептата за мусака от риба и картофи. Ако не сте опитвали тази вкусотия, много сте изпуснали. Хич не се мръщете, защото е нещо удивително.

мусака от риба и картофи
Разкошна мусака от риба и картофи, лесна и бърза

Трябват ни две рибни филета, един килограм картофи, два домата, сол на вкус, една чашка с олио, 200 грама кашкавал, една лъжичка със сух естрагон.

Първо трябва да си оставим рибните филета да се размразят, а после ги накълцваме на ситно. Картофите пък ги белим, измиваме ги добре и ги нарязваме.

Доматите от своя страна също се измиват, белят се, а после се режат на ладии. Осоляваме си продуктите, а после взимаме една тавичка и в нея започваме да редим нашата чудно вкусна мусака.



Първо намасляваме тавата, разбира се, и поставяме в нея ред от картофите. Следва един ред риба и пак картофи. Правим така, докато и рибата, и картофите не свършат.

Гледаме да завършим реденето най-отгоре с пласт картофи, върху който поръсваме сухия естрагон. Поливаме си мусаката с олио и й слагаме и една чаша вода.

Накрая я пъхаме да се пече във фурната на умерена температура. Обикновено й трябва около половин час или малко повече, за да е съвсем готова.

След това я вадим и поръсваме обилно отгоре с настъргания кашкавал. Връщаме вкусотията за още 15-ина минутки във фурната, за да се допече, а кашкавалчето да се разлее апетитно.

Да знаете какво чудо става това ястие, ум ще ви зайде. Това е една различна и убийствено вкусна мусака, за която обаче малко хора са чували. А още по-малко пък са опитвали. Бъдете едни от тях, защото ще ви хареса.

Пожелаваме ви да си я изядете с огромен апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.