Лекарите направиха шокиращо разкритие

0
230

Ще останете изненадани от новите факти

Лекарите направиха разкритие, което ще ви изправи на нокти.

Резултатите от статистиката сочат, че всеки десети българин е попаднал в плен на диабета. Това едва ли е нещо ново за вас.

лекарите
Ще останете изненадани от новите факти

Новото обаче е разкритието, което направиха лекарите. Те твърдят, че освен всеизвестните фактори, отключващи болестта, съществуват и нови причинители на заболяването.

На първо място в черния списък лекарите поставят редовната употреба на вредните пластмаси. Те са категорични, че е недопустимо храната да се държи в пластмасови съдове, още повече да се съхранява в тях в хладилника или да се топлят в микровълновата.



Трябва да знаете, че претоплянето на храната в тези съдове в микровълновата оказва влияние върху абсорбирането на захарта в кръвта.
Пластмасите отделят химикали, които се свързват с повишения риск от инсулинова резистентност или диабет тип 2.

Ще останете изненадани да научите и другото разкритие на лекарите. Оказва се, че липсата на витамин Д също е в основата за развитие на диабет. Той има важна роля за хората в преддиабетно състояние, без оглед на това дали страдат от наднормено тегло или не.

Вещество от този витамин помага производството на инсулин и най-вече разпознаването му от клетките, които са отговорни за разграждането на глюкозата.
По този начин значително се облекчава работата на панкреаса и значително намалява риска от увреждането му, пише retro.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.