Свински пържоли по испански: Невероятно вкусно и се разпада на вилицата!

0
751

Тези свински пържоли по испански са отлично празнично ястие ако не залагате на агнешкото

Предлагаме ви рецептата за свински пържоли по испански. Не всеки ще яде агнешко по Великден, затова тази идея е една разкошна алтернатива. Месото става уникално и само се разпада на вилицата.

свински пържоли по испански
Свински пържоли по испански – топ алтернатива на агнешкото по празниците

Трябват ни четири свински пържоли, 500 грама гъби, 300 грама бяло вино, две лъжици горчица, три лъжици доматен сос, две глави лук, четири скилидки чесън, магданоз, олио, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си подправим пържолите с черен пипер и сол. Задушаваме ги в тиган, докато се зачервят и от двете страни хубаво.

Прибавяме 200 грама бяло вино, две лъжици горчица, две лъжици доматен сос, след което покриваме тигана с един капак и оставяме месото да се задуши на слаб огън. Трябват му около 30-ина минутки.



Добре омекналото месо го изваждаме от соса и добавяме в тигана нарязания лук. Поставяме и останалата част от виното, заедно с нарязаните скилидки чесън и ги оставяме да се задушат за малко.

Чак после добавяме гъбите и готвим всичко за около 15-ина минутки. После идва ред да добавим и нарязания магданоз, да поръсим с черен пипер и да върнем месото в тигана.

Покриваме отново с капака и оставяме ястието да се задуши за още пет минутки на тих огън. Сервирайте с гарнитура по ваш си избор и желание. Рецептата ще ви харесе много, в което сме сигурни. Защото месцето става чудо и половина.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.