Топ рецепта у дома: Лимонов хляб с маково семе, в който ще се влюбите!

0
315

Този лимонов хляб с маково семе става изкушение и половина

Предлагаме ви рецептата за лимонов хляб с маково семе. Уникален и много интересен става, в пъти по-хубав от повечето хлябове в магазинната мрежа. А не е никак труден за приготвяне.

лимонов хляб
Топъл, мекичък и вкусен става този домашен лимонов хляб – ще се влюбите в него

Трябват ни шест яйца, три четвърти чаша кокосово или друго брашно, половин чаша масло, четвърт чаша лимонов сок, две лъжици мед, четири лъжички маково семе, бакпулвер, една лъжичка лимонена кора, щипка сол.

Първо трябва да си загреем на 200 градуса фурната. В един пасатор си смесваме всичките съставки, само без маковото семе. И ги разбиваме, докато се получи гладко тесто.

След това чак прибавяме към него и маковото семе като отново разбъркваме добре тази хомогенна маса. Веднага преместваме тестото в една тава, която сме покрили с хартия за печене. И го поставяме в печката – вече загрята.



Задължително трябва да бързаме, ако го приготвяме с кокосово брашно, тъй като то бързо попива течностите и рискуваме да се втвърди прекалено много.

Печем си нашия лимонов хляб за около 40 минутки и после го сервираме на масата, докато още е топъл. Тогава е и най-вкусен, разбира се. Въпреки че и след това ще ви се топи в устата и ще ви кара да си оближете пръстите.

Този хляб си го съхраняваме в хладилника. Той е една нова идея за лесно, ароматно и много изкушаващо тестено предложение, от която ще останете очаровани.

Знаем, че в наши дни има хиляди варианти за вкусен хляб в магазинната мрежа, но такова чудо не сте виждали. И то, защото си го правим сами. А домашната храна винаги е в пъти по-качествена и хубава от купешката. Две мнения по въпроса няма.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.