Тези причудливи дървета наистина съществуват! (Ето къде се намират)

0
329

Тези странни дървета наистина съществуват в света

Много дървета има по планетата, които притежават изключително причудлива форма. Те са уникални, невероятни. И не винаги са плод на човешката намеса.

Съществуването им е обладано от мистерии и загадки. Много от тези дървета днес се посещават от хиляди туристи и предизвикват всеобщо възхищение.

Това е дървото затвор

Природата е уникална във всяко свое проявление. И в това, което е създала. По света има куп чудновати и вълшебни кътчета, които мнозина от нас не са посетили.

Тези пет дървета са сред тях и буквално са уникални. И приличат на изваяни скулптури, в които пръст има всемирната природа.



дървета
Известно като дърво тунел в Калифорния

Скулптурните дървета са невероятни. И наистина съществуват. Всеки, който ги е зърнал за първи път може да се закълне, че те са като статуи. Но в тяхното конструиране пръст имат хората. Докато растат, те се извиват в определена посока.

Един такъв създател на тези причудливи дървета е бил Алекс Ерландсън. Фермерът е живял в периода между 1884 до 1964 година.

Той е бил обикновен човек, но е създавал необикновени, странни и причудливи конструкции на дърветата. Като ги е извивал, докато са растяли, в желаната посока.

И ги е променял по начин, на който са му харесвали.

В Западна Австралия се намира друго странно растение. То е известно като дървото затвор. Наречено е така, защото има отвор във вътрешната страна, където се образува малка килия.

В миналото наистина се е използвало като временна килия за пандизчиите. То е на внушителните 1500 години, като посетителите могат да го наблюдават само зад заграждения.

Евкалиптите от Филипините имат кора, пъстра като дъгата. Сред тях си като в приказна страна.Цветовете се получават, след като се отделя външния им слой.

Дървото тунел е най-известното в националния парк в Калифорния. Достига 70 м височина и през ствола му може спокойно да мине автомобил. Но то пада през 1969 г, достигайки достолепната възраст от 2 300 години.

Дъбът параклис се намира във Франция. През 1600 г. гръм удря дървото. Появява се голяма дупка във вътрешността. Там построяват два параклиса.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.