Голямата болка на Йордан Лечков: Дори съдебните дела не го сринаха така!

0
301

Йордан Лечков има забележителна футболна кариера, но едно нещо я вгорчава и до днес!

Голямата футболна звезда Йордан Лечков наскоро чукна 50 г. и вече си дава равноместка за всичко, което е преживял дотук. Основното, разбира се, е свързано с футбола.

Йордан Лечков
Йордан Лечков носи своята болка 19 години

Най-голямата болка на Данчо в това отношение е, че пропусна Световното във Франция през 1998 г. Тогава треньорът Христо Бонев не го включва в състава за финалите, тъй като формата му е ужасяваща.

По онова време Йордан Лечков има много проблеми в клубния си тим „Бешикташ“. Затова формата му се влошава и Зума го игнорира от Мондиала.

„Това беше огромно разочарование за мен. Да, не се намирах в добро състояние, но само с опита си можех да помогна. В крайна сметка се провалихме, но аз винаги ще си задавам въпроса дали нямаше да направим нещо повече с мен в състава.“ – вайка се и до днес Йордан Лечков.



Припомняме, че това е последното световно първенство, на което България е участвала. Тогава „лъвовете“ си тръгнаха от Франция само с 1 точка и 1 отбелязан гол, но все пак бяха там, докато сега не могат изобщо да се класират.

Йордан Лечков пък изживя своя апогей 4 години по-рано в САЩ. Тогава той се превърна в национален герой с гола си срещу Германия, класирал ни за полуфиналите на Мондиала.

Данчо участва и на Европейското през 1996 г. Тогава не излязохме от групата, но приключихме с цели 4 точки и 3 отбелязани гола.

Липсата на повиквателна за Франция и до днес вгорчава живота на Лечков. Дори многобройните съдебни дела, които имаше срещу него, не успяха да му повлияят така, както факта, че пропусна последното Световното.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.