Айнщайн, Тесла и експериментът „Филаделфия“

0
639

Легендарният експеримент „Филаделфия“ е един от загадъчните епизоди в човешката история, в който са намесени и двама от най-големите учени на света – Алберт Айнщайн и Никола Тесла

Любителите на конспиративното вярват, че експериментът „Филаделфия“, проведен с помощта на Айнщайн и Тесла, е осъществен от военноморските сили на Съединените щати на 22 юли 1943 г. и става причина за телепортирането на ескадрения миноносец „USS Eldridge (DE-173)“ от крайбрежните води на град Филаделфия до залива на град Норфолк, разположен на 320 км на юг.

айнщайн
Легендарният експеримент „Филаделфия“ е един от загадъчните епизоди в човешката история, в който са намесени и двама от най-големите учени на света – Никола Тесла и Алберт Айнщайн

Твърди се, че Никола Тесла конструира „генератор на невидимостта“, но впоследствие се оттегля от проекта, разбирайки, че в него ще бъдат включени и живи хора. Заедно с него участва и Алберт Айнщай, на когото е възложена теоретичната част от експеримента, основаваща се на прочутата Единна теория на полето, опитваща се да обедини гравитацията и електромагнетизма в едно общо поле.

По време на самия експеримент, в който са използвани гениалните възможности на Айнщайн и Тесла, ескадреният миноносец изчезва от радарите, както и от очите на очевидците, появявайки се отново няколко минути по-късно с напълно дезориентиран екипаж.

Втората част от експеримента е осъществена на 28 октомври 1943 г., като и този път корабът изчезва необяснимо, изненадващо появявайки се в крайбрежните води на залива на Норфолк, Вирджиния, намиращ се на стотици километри от Филаделфия, а голяма част от членовете на екипажа се оказват болни или с изгубен разсъдък.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.