Мистериозните филипински хилери

0
389

Мистериозните филипински хилери са необикновени лечители, в чиито способности вярват милиони хора в света

Известни са най-вече с умението си да извършват най-разнообразни безкръвни хирургични интервенции, без обаче да използват анестезия или стерилни инструменти. Въпросните манипулации се извършват рано сутрин, продължават необичайно кратко, а самите пациенти не изпитват през това време болка и се възстановяват буквално за броени часове след необичайните интервенции.

хилери
Мистериозните филипински хилери са необикновени лечители, в чиито способности вярват милиони хора по целия свят

Светът научава за пръв път за необикновените хилери някъде към средата на миналия век, но едва през 70-те години интересът към тях достига наистина огромни размери, след като хиляди хора от различни места на планетата започват да се стичат към Филипините, а самите хилери стават обект на голям научен и медиен интерес. Те са задълбочено изследвани от редица специалисти, които обаче не успяват да хвърлят някаква светлина върху изключителните им способности.

Официалната медицина обаче така и не се отнася особено благосклонно към филипинските хилери, считайки ги по-скоро за някакви ловки и хитри манипулатори, а не за надарени лечители. Случаите на излекуване пък се обясняват чрез внушение и самовнушение, чрез които пациентите остават с измамното впечатление, че действително са били излекувани.



loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.