Най-вкусния гъбен сос, който може да си направите у дома (идеален за редица ястия)

0
4825

Този гъбен сос върви почти на всичко и е наистина чудесен

Предлагаме ви рецептата за гъбен сос, с който ястията стават сто пъти по-вкусни. Уникален сос, който върви на месо, картофи и какво ли не, а се прави много лесно и е повече от икономичен.

гъбен сос
Икономичен, лесен и приказно вкусен гъбен сос

Трябват ни 250 грама гъби, 4-5 лъжици олио, една малка глава лук, две лъжици брашно, чаша бяло вино, черен пипер, лимонов сок, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем гъбките на ситно. После ги взимаме и заедно с нарязания също на ситно лук, ги запържваме в олиото на тигана.

След това си добавяме вътре при тях брашното и то също се запържва. Разреждаме соса с чашата бяло вино и с малко вода, а след това го поръсваме с черен пипер и го посоляваме на вкус.



Така направен, нашият сос трябва да се остави на котлона, за да поври за още десетина минутки, а после го подправяме и с лимоновия сок.

Този гъбен сос става просто превъзходен. Идеален е за съчетаване с много и различни ястия. Чудничко става ако го сипете върху картофи на фурна или друг вид. Съчетава се страхотно с всякакви видове месо, а дори и с ориз.

Така че не се колебайте, а запрятайте ръкави и заставайте пред печката. Защото със сигурност нито един от така наречените гъбени сосове в ресторантите няма да могат да се мерят по вкус и качество с вашия домашен такъв.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.