Така се прави: Ето й я цаката на прочутата копривщенска луканка (няма такава вкусотия)

0
414

Тази копривщенска луканка е действително адски вкусна

Предлагаме ви рецептата за прочутата и чудно вкусна копривщенска луканка. Да не си мислите, че не може да се справите с нея – напротив. Само трябва да следвате стриктно указанията и ще видите какво чудо ще си измайсторите.

копривщенска луканка
Страшно вкусна става тази копривщенска луканка и не е кой знае каква сложнотия

Трябват ни 500 грама говеждо месо, 500 грама свинско месо, 50 грама коняк, 20 грама сол за консервиране, една лъжичка кимион, три грама млян черен пипер, един грам захар, една скилидка стар чесън.

Първо трябва да си нарежем месото на късчета. След това си го осоляваме и го оставяме на хладно в хладилника за около 8 часа, за да му се отцеди водата.

После си го смиламе на едро или го накълцваме (както ни е по-удобно и предпочитаме). Омесваме го след това заедно със счуканите на ситно кимион, черен пипер и чесън. Добавяме към тях и захарта, заедно с коняка.



С тази готова месна смес започваме да си пълним предварително приготвените и сухи говежди черва. След като сме ги напълнили и оформили, окачваме луканките си на място, което е проветриво.

Оставяме ги да седят така за около 3-4 дни, а после се захващаме с пресоването им. То става като през нощта ги поставим между две дъски и ги притиснем отгоре с тежест.

След като изсъхнат ги увиваме в хартия, нареждаме ги в някаква кутия или сандъче и ги покриваме с дървени стърготини. След като после ги извадим и започнем да си ги режем на тънко и да си хапваме, ще видите за каква вкусотия иде реч.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.