Топ напитки срещу простуда и грип

0
376

Те ще дадат мощен тласък на имунната ви система

Ще ви разкрием рецептите за няколко от най-добрите напитки срещу простуда и грип.

грип
Те ще дадат мощен тласък на имунната ви система

За никого не е тайна, че коварният грип вече разгръща силата си. Очакванията на епидемиолозите са грипната епидемия да се разпали около коледните и новогодишните празници, когато хората се събират на големи групи. По този начин те разнасят вируса и подпомагат разпространението му.

С настъпването на зимния сезон и вирусите и коварният грип, които ви дебнат зад всеки ъгъл, трябва да сте добре подготвени.
Разбира се действията ви трябва да са моментални, за да има ефект от приложението им.

Основната помощ на тези напитки срещу грип и вируси се изразява в това, че подсилват имунната система. По този начин повишават защитата ви и ставате по-малко податливи на върлуващите вируси.



Ето и рецептите за здравословните напитки, които наистина вършат чудеса в случай, че сте повалени от грип:

Киви и боровинки – най-доброто смети срещу грип
Тази истинска витаминозна бомба е прекрасен вариант за лечение на коварния грип. Безспорен е фактът, че тя прелива от витамин С, който ви е много необходим в такива ситуации.
Освен това съдържа биофлавоноиди и антиоксиданти, които подпомагат много мощно имунната ви система.

За приготвянето на тази напитка се нуждаете от следните продукти:
¾ ч. ч. замразени малини
2 бр. киви
1 ч. ч. замразени ягоди
1/2 ч. ч. замразени боровинки

Размразете плодовете, добавете нарязаното на кубчета киви, което предварително сте обелили и поставете в блендера. Пасирайте до получаването на хомогенна смес и изпийте веднага.

Мед, лимони и джинджифил
Вероятно тази комбинация ви е позната до болка, но наистина действа като с вълшебна пръчица.
Тази напитка не само е изключително лесна за приготвяне, а и бързо ще ви вдигне на крак и ще повиши настроението ви. Като бонус ще изгори и няколко калории още в момента, в който я приемете.

Може би е излишно да споменаваме, че лимонът е изключително богат на витамин С, който в такива случаи е незаменим помощник. На свой ред джинджифилът пък ще ви избави от токсините и по този начин ще подпомогне оздравителния процес, а пчелният мед ще придаде невероятен вкус и сладост на напитката. Той също е с изключително мощна лечебна сила.

Казано с други думи тази естествена напитка ще даде невероятен тласък на имунната ви система. За да си я приготвите се нуждаете от:

Около 8-10 см. корен от пресен джинджифил
1 ч.л. чист пчелен мед
1 лимон
8 чаши гореща вода

Джинджифилът се обелва и се нарязва на парчета. Лимона нарежете на тънки кръгчета (без да го белите).
В любимата си чаша поставете кръгчета джинджифил и лимони и ги залейте с врялата вода. Изчакайте малко сместа да се охлади и добавете меда. Изпийте напитката веднага. Пийте по една чаша от тази лечебна смес на всеки час. Не превишавайте дозата от 8 ч. ч., пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.