Изпускате ли неволно по няколко капки урина? Ето как да се справите с този проблем

0
398

До този проблем се стига поради невъзможността за контролиране на пикочния мехур

Оказва се, че хората, които изпускат по няколко капки урина съвсем неволно, не са никак малко.

урина
До този проблем се стига поради невъзможността за контролиране на пикочния мехур

Обикновено неволното изпускане на урина е причинено от свръх активният пикочен мехур, тъй като мускулите около него се свиват внезапно.
Обикновено се отделят едва по няколко капки урина. С напредването на проблема обаче количеството отделена урина може да нарасне доста сериозно.

До този проблем се стига поради невъзможността за контролиране на пикочния мехур още в ранните стадии на заболяването. Най-големият проблем обаче се крие в това, че хората го пренебрегват с лека ръка и му обръщат подобаващо внимание едва, когато вече е доста напреднал.

Може би е излишно да споменаваме, че напредването на проблема влошава значително качеството на живот и затруднява съществено лечението му. Както с всеки друг проблем, така и с този бихте се справили по-успешно, ако му обърнете внимание още от самото начало.



Именно поради тази причина е добре да следите внимателно уринирането си и да регистрирате всяка промяна.
Както вече споменахме този проблем измъчва доста хора. Поради тази причина ще ви дадем няколко съвета, които биха ви помогнали да се справите с него.

Ето ги и тях:

Изхвърлете от менюто си някои храни
Един от най-важните фактори за контролиране на този здравословен проблем несъмнено е здравословното и балансирано хранене. Имайте предвид, че някои храни утежняват проблема още повече. В този ред на мисли, ако не ги изключите от менюто си, рискувате сериозно да утежните състоянието си.

Такива храни и напитки са: пикантните храни, алкохолът, газираните напитки, цитрусовите сокове, кофеиновите напитки, пържени храни, колбаси, захар, тестени храни и мляко и млечни продукти.

Редовно практикуване упражненията на Кегел
Известните упражнения на Кегел укрепват тазовото дъно. Именно там е разположен и самият пикочен мехур. С помощта на тези упражнения ще укрепите мускулите на пикочния мехур и по този начин ще можете да контролирате отделянето на урина.

Освен това те имат терапевтично действие, намаляващо значително риска от изпускане и не на последно място подобряват сексуалния живот. Можете да ги включите в ежедневния ви режим без никакви проблеми. Трябва да знаете, че няма да ви отнемат много време, но пък за сметка на това ползата от тях е огромна.

Направете си график
Би било добре да си съставите график на ходенията по малка нужда. За хората с този проблем планирането няма да е никак лесно, тъй като често имат позиви за уриниране. Въвеждайки този навик обаче, ще се убедите, че ще можете да контролирате значително по-лесно проблема, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.