Д-р Александър разкри смисъла на човешкия живот: Ще се изненадате да научите, че…

0
326

В смисъла на човешкия живот се ражда идеята за доброто и злото!

Д-р Ибън Александър е един от най-прочутите неврохирурзи в света. Като повечето лекари, и той вижда смисъла на човешкия живот главно във физическите ни и емоционални нужди, но всъщност се оказва много по-различно.

смисъла на човешкия живот
Ибън Александър разкри смисъла на човешкия живот

Лекарят променя коренно становището си по въпроса след мозъчна кома, в която изпада. Цели 7 дни мозъкът му бива поддържан само от респиратор и интервенозни течности.

Той се заразява с бактериите E.coli, които започват да изяждат мозъка му. Смъртността при мозъчни инфекции е 97%, но той се оказва от 3-процентните щастливци.

Грандиозно и обръщащо целия му мироглед събитие се случва по време на комата. Душата на доктора излиза в друг свят, който наричаме „отвъдното“. Там се сблъсква със смисъла на човешкия живот.



В книгата си „Proof of Heaven“ Александър твърди, че е прогледнал истината и е узнал какво е призванието на човека. Който не го изпълни, ще си изпати жестоко, като се преражда отново и отново.

Смисълът се състои в побеждаването на доброто над злото, твърди лекарят. Трябва да постигнем самоосъзнаване, което означава да помагаме на другите, да показваме състрадателност и доброта, да информираме останалите за всичко това.

Ибън Александър е категоричен, че дори 1/10 от населението на света не прави всичко това. Хората са прекалено вглъбени в печеленето на пари, слава, власт, а това е безкрайно грешно, смята той.

„Дори най-богатият човек на света да си, ако не си помагал на околните, ти си беден и душата ти е обречена да не получи покой.“ – пише докторът.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.