Ето му я цаката на уникалния и любим тюрлюгювеч (любима вкусотия)

0
392

Този тюрлюгювеч ни е любим още от детинство и няма равен

Предлагаме ви рецептата за любимия ни още от детинство тюрлюгювеч, който няма равен на себе си. И изобщо не грешим като го казваме. Една от най-обичаните вкусотии през лятото, той също си има цаката на правене. Която не е никак сложна.

тюрлюгювеч
Кой не обича вкуса и аромата на любимия тюрлюгювеч от детството

Трябват ни 150 грама свинско или телешко месо, 150 грама олио, четири глави лук, пет домата, пет зелени чушки, два патладжана, шепа бамя, шепа зелен фасул, три лютиви чушлета, четири картофа, червен пипер, магданоз, черен пипер, сол на вкус.

Първо трябва да си нарежем месото на парченца, да го посолим на вкус и да го сложим в един пръстен гювеч. Може и в тавичка, заедно с мазнината. Покриваме го с фолио за печене и го оставяме да се запече в умерена фурна, докато стане полуготово.

След това се разбърква месото с добавените червен пипер, черен пипер и нарязаните на парченца зеленчуци, но без картофите. Отново ги слагаме във фурната да се запекат.



След като видим, че зеленчуците са поомекнали, тогава си прибавяме и картофите към тях. Преди това сме ги нарязали на колелца или на друг вид парченца, както ви харесва. С тях слагаме в гювеча и малко топла водичка.

Посоляваме си пак целия гювеч със сол на вкус и го оставяме да се опече хубаво – така, че да остане само на мазнинка, с малко сосче. След като е готов и го извадим от фурната, го поръсваме отгоре с добре измития и ситно нарязан магданоз.

Това е една традиционна класическа вкусотия и няма българин, който да не си оближе пръстите само като му замирише на тюрлюгювеч. Всички го обичаме, а и сега му е точно сезонът. Да, рязането е малко повечко, но пък определено си струва.

Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.