Формата на пъпа може да издаде редица заболявания (I част)

0
378

Обърнете сериозно внимание на местоположението и формата му

Колкото и невероятно да ви звучи, формата на пъпа може да е сигнал за редица заболявания.

пъпа
Обърнете сериозно внимание на местоположението и формата му

Нарушенията на пъпа показват посоката и местоположението на уплътненията, стагнационните зони и запушванията. Понякога именно по тези нарушения бихте могли да се ориентирате кои органи или системи не са наред и на каква дълбочина се намират.

Много е важно да обърнете внимание не само на формата, а и на местоположението на пъпа.
Като цяло пъпът наподобява до голяма степен на фуния. Мислено, той може да бъде разделен на три части – дъно, странична стена и окръжност.

Ако сте в отлично здраве, то тогава пъпът трябва да е кръгъл, симетричен и центриран. Освен това е нужно да е силен и устойчив, не твърд и стегнат, нито пък мек и слаб.
Дъното трябва да се намира в центъра на окръжността му, а страничните стени да са симетрични.



Не е изключено пъпът да е с неправилна форма спрямо центъра. Понякога страничните стени и окръжността могат да бъдат очертани, извити, разположени в твърде голям ъгъл или пък удължени в едната или другата посока.

Що се отнася до дъното на пъпа, то може да е хиперемично (със застояла кръв), подуто или пък доста дълбоко. Пъпът може да бъде опънат в едната или пък в няколко посоки, вертикално, хоризонтално или диагонално. Освен това може да е в различни форми.

Разтягането на пъпа може да е свързано с вътрешните органи или повърхностните тъкани и съответните системи. Обикновено разтягането засяга централната му част и повърхността. Ако пък е навътре, то може да са засегнати повече от един орган или система.

Загубата на центрирането води до емоционален дисбаланс или дисбаланс на органите и системите.

Ето какво издават различните разтягания на пъпа:

Ако е разтегнат към лявото бедро
Разтягането надолу и наляво може да е сигнал, че горната част на тялото ви е засегната от стрес. Този вид стрес може да засегне дванадесетопръстника, черния дроб, жлъчния мехур, десния бъбрек и да причини болка в левия крак или лумбалния плексус.

В случай, че левият яйчник е изместен спрямо естествения център, то това може да причини нередовен менструален цикъл.

Ако е разтегнат към дясното бедро
В случай, че пъпът е изтеглен в посока долната част на таза, това може да окаже сериозно влияние върху функцията на панкреаса, левия бъбрек, далака и стомаха. Освен това може да се превърне в причина за доста сериозна болка в областта на десния крак, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.