Няколко неподозирани приложения на сухата горчица (II част)

0
387

Ще останете приятно изненадани от резултатите

В първата част на този материал ви разказахме за някои неподозирани приложения на сухата горчица.

сухата горчица
Ще останете приятно изненадани от резултатите

Със сигурност и вие сте попадали на реклами за чудодейни уреди или препарати. Няма никакво съмнение, че рекламите са повече от обещаващи. Те до такава степен промиват мозъците ви, че в един момент сте склонни наистина да повярвате, че е нужно само да закупите определен продукт, за да решите проблема.

Те наистина успяват да ви убедят в това, че даден продукт е „вълшебен“. Истината обаче е, че освен, че ви промиват мозъците, в 80% от случаите плащате за тези продукти не само с парите, а и със здравето си.

В този ред на мисли, би било много по-добре да се доверите на някои хитринки от тефтерите на вашите баби. Те наистина действат безотказно и при това не съдържат агресивна химия, като повечето препарати.



Ето за какво можете да ползвате сухата горчица, освен за овкусяване на ястия:

Настинка
Сухата горчица се е доказала през годините като един от най-добрите методи за справяне с настинката. Жалко е, че преобладаващата част от съвременното общество се втурва към аптеката при първия проблем и забравя за изпитаните бабини лекове. Ако сте повалени от настинка, трябва само да изсипете 4 с.л. суха горчица в леген и да ги залеете с 3 литра гореща вода. Потопете краката си в тази смес и ги задръжте за 15 минути.

Неприятна миризма
Ако хладилникът или някой от кухненските шкафове, е „превзет“ от неприятна миризма, то отново сухата горчица идва на помощ. Трябва само да навлажните гъба и да поръсите малко суха горчица върху нея. Сега забършете проблемните повърхности с гъбата и ще се убедите колко бързо ще се изпари неприятната миризма.

Препарат за съдомиялна
Може би ви звучи невероятно, че можете да използвате сухата горчица и като препарат за съдомиялна. Факт е обаче, че тя не само ще свърши отлична работа, а и ще ви спести доста финансови средства, а и да не забравяме химията, която също ще можете да избегнете.

Смесете 75 гр. суха горчица с достатъчно количество вода, за да се получи гъста каша. Оставете сместа да престои 2-3 часа. След това я прехвърлете в удобен контейнер. Използвайте получената смес, както използвате обичайните препарати за съдомиялна машина. За да увеличите многократно ефекта на почистване на горчицата, бихте могли да добавите към сместа и 3 ч.л. сода бикарбонат, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.