Няколко неподозирани приложения на сухата горчица (I част)

0
611

Действа безотказно, доверете й се и няма да съжалявате

В следващите редове ще ви разкрием някои приложения на сухата горчица, за които дори не сте предполагали.

сухата горчица
Действа безотказно, доверете й се и няма да съжалявате

Със сигурност и вие гледате реклами, колкото и досадни да са те. От всички тях ви е станало ясно, че всеки един нов продукт е меко казано „вълшебен“. Всички те едва ли не почистват, дезинфекцират, премахват петна и какво ли още не, при това незабавно и само с едно движение.

Всички тези рекламни трикове ни промиват постоянно мозъците. В преобладаваща част от случаите обаче (около 80%), плащаме за всички тези продукти не само с парите, а и със здравето си.

В този ред на мисли трябва да признаем, че все още има хора, които се доверяват на бабините хитринки. Те използват напълно натурални продукти, които по никакъв начин не отстъпват на онези с агресивна химия.



Тук е мястото да отбележим, че сухата горчица (горчица на прах), е точно едно от тези средства.
Тя е универсално средство. И за да не сме голословни, убедете се сами в следващите редове какви чудеса можете да свършите със сухата горчица.

Растеж на косата
Сухата горчица е отличен стимулатор за растеж на косата. Освен това тя спира загубата на коса и нормализира секрецията на мастните жлези. Това означава, че ако редовно използвате суха горчица за косата си, ще се сбогувате с неприятното омазняване.

Достатъчно е да смесите 1 с.л. горчица на прах с 2 с.л. гореща вода, 4 с.л. зехтин и 1 яйчен жълтък. Нанесете получената смес върху скалпа като използвате удобна за вас четка. Поставете найлонова шапка и останете с маската за около половин час. След това измийте косата си, както обичайно правите – с шампоан.

Избелване
Освен средство за стимулиране растежа на косата, сухата горчица е перфектно средство за избелване на тъкани. Не вярвате ли? Ами опитайте и сами ще се убедите в тези й способности. Тя се справя повече от перфектно с мазните петна върху кухненските кърпи. Достатъчно е да разтворите 2 с.л. суха горчица в литър вода. Натопете кърпите в тази смес и ги оставете да престоят за една нощ. На сутринта изплакнете кърпите с чиста вода.

Хубава зимнина
Може би ви звучи невероятно, но сухата горчица е едно от основните средства за приготвяне на хубава зимнина. Почти няма българска домакиня, която да не приготвя зимнина. Със сигурност ще си оближете пръстите, ако сервирате на масата си салата от домати и краставици, ферментирали с помощта на горчицата. Вкусът им не може да бъде описан с думи, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.