Поръсете новия тиган със сол, преди да го използвате

0
674

Ето и още няколко полезни съвета

Едва ли има къща, в която да няма сол. И това не е никак случайно.

сол
Ето и още няколко полезни съвета

Ще останете изненадани от широкоспектърното приложение на добре познатата подправка, наречена сол. Освен за готвене, тя може да ви е полезна за още много неща.

За да не бъдем голословни в следващите редове ще ви разкрием множеството приложения на добре познатата сол:

Готвачите съветват преди да включите в употреба новия тиган да поръсите дъното му със сол. След това го сложете на котлона и го затоплете.



Ако се опитвате да се избавите от тежката миризма на риба по съдовете ви за хранене и приборите, можете да се справите лесно с помощта на сол. Загрейте предварително солта и ги поръсете. Оставете ги за няколко минути, след което ги измийте, както обичайно.

Петната от плочата на ютията можете да почистите бързо и лесно с помощта й. Достатъчно е да посипете шепа едра сол върху парче вестник и да прекарат горещата ютия отгоре. По този начин ще се избавите от петната и ютията няма да залепва по дрехите ви или да ги цапа.

Ако имате затопляща възглавничка, е добре да добавите към водата, която сипвате в нея и малко сол. По този начин тя ще задържа за по-дълго време топлината.

Вероятно на почти всяка домакиня се е случвало да загори прясното мляко, докато го вари. Е, имаме добра новина за вас. Не е нужно да го изхвърляте. Достатъчно е да направите един трик, който ви гарантира, че ще върнете невероятния му вкус, а от аромата на загоряло няма да има и следа. Всичко, което трябва да направите, е да поръсите млякото с няколко зрънца сол. Оставете го за 15-тина минути и сами ще се уверите в резултата. Освен това тя ще премахне и горчивината, която обичайно се появява, когато загорите нещо.

Често ли приготвяте нещо на пара? Е, ако сте от хората, които се опитват да се хранят здравословно и предпочитат да приготвят храната си на пара, този съвет ще ви е от огромна полза. Опитните готвачи съветват да добавите известно количество сол във водата. По този начин ще повишите точката на кипене.

Ако прозорците ви, са доста замърсени, можете да ги измиете бързо и лесно. Достатъчно е само да добавите малко количество сол към водата, с която ще миете прозорците. След това натопете гъба в разтвора и ги измийте, както обикновено. Този трик ще предпази прозорците ви от замръзване през зимата, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.