Предполагали ли сте, че мухълът може да се скрие на тези места?

0
366

Малцина са домакините, които измиват пералнята поне веднъж в месеца

Може би дори не сте предполагали, че мухълът може да се скрие на местата, които ще изредим в следващите редове.

мухълът
Малцина са домакините, които измиват пералнята поне веднъж в месеца

Факт е, че мухълът се появява на местата, където е влажно или мокро. Има очевидни места, на които не е трудно да предположите, че може да се появи мухъл или плесен. Оказва се обаче, че има някои места, на които мухълът често се появява, а вие дори не се сещате за тях.

Той може да създаде сериозни проблеми, ако не го откриете навреме и не вземете нужните мерки.

Ето кои са местата, на които мухълът може да ви изненада:



Хладилните врати
Това важи с пълна сила за вратата на фризера. Мухълът там се дължи на факта, че често отваряте вратата на хладилника, а от нея падат капки вода, които остават върху вратата на фризера. Поради тази причина е добре да проверявате редовно гуменото уплътнение на вратите и да го забърсвате с чиста кърпа.

Пералня
Малцина са домакините, които измиват пералнята поне веднъж в месеца. Има и такива, които не спазват правилото вратата на пералнята да остане отворена след изпирането на дрехите. Имайте предвид, че заради влагата по гуменото уплътнение, там често се появява мухъл. Затова няма да сгрешите, ако го забърсвате след всяко пране.

Забравени дрехи в пералнята
Ако забравите за няколко дни дрехите в пералнята, няма никакво съмнение, че ще се появи мухъл. Добре е веднага след изпиране да вадите прането от нея. Ако не можете да го прострете навреме, то по-добре отложете пускането на пералнята. Или пък най-малко след изпиране на дрехите отворете вратата.

Тоалетна чиния
Това е следващото място, на което често пъти можете да откриете мухъл. За да не се стига до този проблем, трябва редовно да миете тоалетната. Не пропускайте да я измиете с дезинфекциращ препарат поне веднъж в седмицата.

Електрическа четка за зъби
Зъболекарите предупреждават да не забравяте да подменяте периодично дюзата на електрическата четка за зъби. В никакъв случай не съхранявайте мокри четки в шкафове, тъй като циркулацията на въздуха там е много слаба и естествено влажната среда създава предпоставки за развитието на мухъл.

Козметика
Колкото и странно да ви звучи, мухълът може да нападне дори козметиката ви. Ако това се случи, незабавно изхвърлете тази козметика. Не забравяйте, че е много важно да я съхранявате на сухо място, а не във влажни помещения. Ако я държите в банята, няма начин тя да не бъде нападната от „мухъл“, пише jenata.blitz.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.