Изключително важна информация за любителите на фурмите

0
530

Ако пренебрегнете това правило, можете да си навлечете сериозни проблеми

 

фурмите
Ако пренебрегнете това правило, можете да си навлечете сериозни проблеми

Никак не са малко хората, които обичат фурмите и често си подслаждат живота с тях. Има обаче нещо, което трябва да правите, а в действителност твърде малко от любителите на фурмите го правят.

Освен всичко друго, трябва да се замислите дали те носят само и единствено ползи. Факт е, че диетолозите ги препоръчват горещо, тъй като са полезни за храносмилането, а и подпомагат процеса на отслабване.

Замисляли ли сте се обаче дали фурмите трябва да се мият преди консумация. А какъв е отговорът ви? Ако за момента нямате категоричен отговор, то най-добре прочетете следващите редове.

Поради факта, че няма финикови палми наблизо, трябва да сте наясно, че вкусните фурми се доставят от чужбина. Най-често те идват до нас от Тунис, Египет, Израел, Южна Африка и Алжир.



Ако сте пробвали да ги изсушите в домашни условия, то сте наясно, че сушенето им отнема доста дълго време. В промишлен мащаб обаче този процес се случва много по-бързо, тъй като за целта се използват доста високи температури и не само.

За да не изгубят сухите фурми пазарния си вид, производителите ги накисват в захарен сироп или глюкозен разтвор. Вероятно сами се досещате, че този процес подпомага залепването на още повече микроби и мръсотия по тях.

Накрая се третират с хранителен восък, мазнина и серен диоксид. По този начин фурмите стават по-трайни при транспортиране.
Вероятно, след като научихте цялата истина за процеса, през който преминават фурмите, преди да стигнат до трапезата ви, сами ще си дадете отговор на въпроса дали трябва да ги миете, преди употреба.

Този вкусен плод преминава през доста третиране, докато стигне до трапезата ви

Нашият съвет е да ги изплаквате добре, преди да прибегнете към консумацията им. Това правило важи особено силно в случаите, в които се продават в насипно състояние и не са опаковани.

След като вече стана ясно, че е добре да миете плодовете, е добре да сте наясно и с това, че при продължителен контакт с вряла вода, те губят вкусовите си качества и вида си. Това означава, че измиването, още повече накисването им във вряла вода, отпада автоматично. В противен случай ще получите просто нещо, което е твърде безвкусно.

Първо прегледайте добре сушените плодове и изхвърлете онези, които са твърде сухи и не изглеждат добре. Разделете ги на няколко партиди и измийте всяка една от тях, след което ги накиснете в студена вода.

Имайте предвид, че трябва да смените водата поне два пъти като обърнете особено внимание на тези, които са с повече блясък. Накрая ги изплакнете отново и прецедете.

Разстелете ги върху няколко слоя домакинска хартия, покрийте ги и отгоре с няколко слоя от нея. Нека престоят така едно денонощие, след което можете да се насладите на вкуса им, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.