България плаче: Краят за една волейболна легенда дойде!

0
507

Теодор Салпаров приключи с националния отбор!

Цели 15 години България имаше възможност да се наслаждава на изявите на един уникален волейболист. Дойде времето обаче, в което трябва да се разделим с Теодор Салпаров.

Теодор Салпаров
Теодор Салпаров слага край на изявите си в националния отбор

Теди е на 36 г. и е решен, че трябва да даде път на младите в отбора. Последният му мач за националния тим се състоя снощи, когато загубихме от Канада в среща от Световното първенство.

„Доста време направих в националния отбор, петнайсетина години, така че мисля, че е време да си почина. Исках да завърша с победа, но явно така е било писано.“ – каза либерото след мача в „Арена Армеец“.

Теодор Салпаров започва кариерата си в ЦСКА. Играл е още за руските „Луч“, „Газпром“ „Динамо Москва“ и „Зенит“ (Казан), за френския „АСЮЛ Лион“, турския „Галатасарай“. В момента се състезава за „Нефтохимик“.



С националния отбор Теди има три бронзови медала – от Световното (2006), Световната купа (2007) и Европейското (2009). На клубно ниво е печелил титлата, купата и суперкупата на България, купата и суперкупата на Русия, Шампионската лига.

Салпаров започва като нападател, но е преквалифициран като либеро заради ниския си ръст (187 см.). Именно на тази позиция прави невероятна кариера.

Наскоро той се ожени за актрисата Ралица Паскалева и има дете от нея. Може би това е една от причините да иска да сведе ангажиментите си до минимум, за да бъде повече време със семейството си.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.