Заловиха издирвания престъпник, благодарение сигналите на будните граждани

0
310

МВР обяви мъж на 36 години за общодържавно издирване като заподозрян за извършено зверско убийство.  Будни граждани се отзоваха на призива и съдействаха

Н. К. е заподозрян за убийството на 40-годишна жена от Горна Оряховица.

престъпление Горна Оряховица
Н. К. е заподозрян за извършване на зверско криминално престъпление в Горна Оряховица

Нейното тяло беше намерено в апартамент.

Лицето на жертвата било обезобразено. Полицията не можа да установи самоличността на убитата, защото нямаше налични документи.

От късните часове на съботния ден, в неделя и в понеделник криминалистите работиха усърдно по разплитане на тази ужасна трагедия.



Жители на Горна Оряховица забелязали заподозрения в района на автогарата. След подадени сигнали полицаите успяват да го заловят.

Той има богато криминално досие. Освен извършените редица кражби, мъжът има проблеми и с наркотиците, писа „Янтра днес“ (dnesbg.com).

Първоначално Н. К. е задържан за 72 часа. Наблюдаващият окръжен прокурор ще поиска от съда най-строгата мярка – задържане под стража.

Започва да тече досъдебното производство, по време на което ще бъдат събирани доказателства за престъплението и ще се чака резултатът от различните експертизи. След това делото ще бъде внесено в съда.

Заслугата на будните граждани е огромна! Ако не го бяха видели, той можеше да се укрие, за да избегне наказанието. Но също така можеше да извърши и друго престъпление.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.