Потвърдено: Държавата отпуска нови помощи за нуждаещите се

0
310

Информацията беше изнесена преди малко от министъра на труда и на социалната политика Бисер Петков. За нуждаещите се ще има нови помощи

Поради поскъпване цената  на тока и на парното, държавата взе важно решение.

помощи отопление Бисер Петков
По още 100 лева отпуска МС като помощи за отопление за нуждаещите се каза министър  Бисер Петков

Това се случи по време на редовното заседание на МС.

Ще бъдат раздадени допълнително по 100 лв. помощи за отопление.

Раздаването на помощите започва от 12 декември. Сумите ще бъдат преведи по банков път. Който желае може да си ги получи и по касов път.



До края на месец октомври течеше процедура за установяване кои български граждани и домакинства ще се нуждаят от помощи за отопление през зимата.

Одобрени са почти 210 000 бенефициента за целева помощ за новия отоплителен сезон. Това означава, че няма да се налага отново да бъдат подавани молби и тяхното разглеждане. Същите тези хора ще си вземат и новите помощи.

До вчера гласуваните средства за тези хора за предстоящите зимни месеци бяха 374,15 лв. Сега те ще станат по 474,15 лв. Тази сума трябва да се разпредели за  5 месеца – от ноември до март.

Новата сума вече наистина ще осигури топло на социално слабите домакинства. При положение, че 1 кубик дърва вече струва по 100 лева на много места, част от тези хора ще могат да си купят почти 5 кубика за зимата.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.