Свръх мащабна успешна операция на ГДБОП намери огромно количество оръжие (+видео)

0
593

Днес и вчера ГДБОП и Специализираната прокуратура проведоха мащабни акции. Откриха огромно количество оръжие, боеприпаси, дрога

Днешната акция е проведена в София.

ГДБОП
Оръжието след акцията на ГДБОП и на Специализираната прокуратура Сн: БГНЕС

От столичния кв. „Редута“ са конфискувани мощни оръжия и боеприпаси за тях.

ГДБОП и Специализираната прокуратура наблюдават заподозрените вече 3 години. При предишна спецакция организаторът на бандата успява да се укрие. При претърсване на негови имоти на е намерено оръжие.

Този път акцията даде отличен резултат.



В Казанлък при спецакция на ГДБОП и на Специализираната прокуратурата са задържани 7 души. Те са изнасяли нелегално оръжия от завод „Арсенал“.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев даде пресконференция.

Той каза, че са намерени още 8 кг черен барут. Ако това количество се възпламени в един блок, от него ще остане само една дупка.

Намерени са десетки спусъци за автомати,  които са най-важната част за всеки един автомат. Към всеки един автомат има торбичка с резервни части, които се сменят, за да стане действащ.

Намерени са 17 автомата марка „Калашников“ и много пистолети. Всички оръжия са били със заглушители.

Открити са също РПГ (Ръчен противотанков гранатомет). Те се състоят от две главни части. Това са ракетомет и ракетата с бойна глава.

Директорът на ГДБОП гл. комисар Ивайло Спиридонов коментира, че при друга спецакция са задържани 5 лица. Три от тях са чужди граждани, двама са българи. Те са се занимавали с печатане на фалшиви документи.

Намерена е печатницата. В нея са открити фалшиви документи за самоличност израелска, унгарска, италианска, естонска. Имало още канадски визи. Подправени документи на ирански и на арабски език.

Премиерът Борисов коментира, че намереното оръжие е толкова много и толкова мощно, че у нас даже специалните бригади не разполагат с такова количество и качество боеприпаси.

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.