Родолюбива млада българка дарява два кувьоза за АГ отделения

0
455

Докато била бременна, младата българка Десислава Николова осъзнала необходимостта от кувьоз в една болница. Затова започнала кампания и осигурила два кувьоза

Деси Николова е от София и е писател.

кувьози
Писателят Деси Николова държи своето момченце, докато представят единия от двата кувьози в Горна Оряховица Сн: Янтра днес

Със средства от продажбата на нейната книга и с помощта на още дарители са осигурени средства.

С тях е закупен първо транспортен кувьоз за МБАЛ “Св. Иван Рилски” в град Горна Оряховица. Цената на този кувьоз е 16 000 лева.

С останалите средства ще бъде закупен още един за болницата в град Червен бряг.



Деси благодари на всички, които са станали съпричастни към нейната инициатива. Освен българите, които живеят в страната, са се включили наши сънародници от САЩ и от Великобритания.

В кампанията се са включили младоженци, които пожелали техните гости да не им подаряват цветя, а да дарят спестените средства.

Кампанията е под надслов „Подари щастие“, писа „Янтра днес“ (dnesbg.com).

Румяна Илиева от Бургас има фитнес. Тя успява да задели 7000 лева от средствата на своя бизнес, които дарява за закупуване на новите кувьози.

Дарението в Горна Оряховица е получено точно на празника на Света Анна – 9 декември.

Апаратът е изпробван пред персонала и пред Десислава Николова.

През последните години у нас всяко 10-то бебе се ражда недоносено. Без кувьоз то е обречено на гибел. Но с помощта на тази модерна апаратура бебета се развиват нормално и продължават да живеят. Факт е, че в големите болници разполагат с такава техника, докато в болниците в малките населени места просто не могат да си позволят.

Деси съгласувала избора на кувьоз с д-р Милатович, началник на АГ отделението в Горна Оряховица.

Д-р Милатович е щастлив да съобщи, че от тази година в неговото отделение има нов ехограф, дарен от „Зонта клуб“ и нов лапароскопски апарат за гинекологични операции.

 

 

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.