Няколко идеи, които ще разнообразят празничните дни, ако сте сами (II част)

0
271

Погледнете на това откъм добрата му страна

Не гледайте на това, че ще останете сами по празничните дни като присъда или наказание.

празничните дни
Погледнете на това откъм добрата му страна

Този факт си има и своите положителни страни и е много важно да го погледнете точно от този му ъгъл.

Ето за какво можете да използвате времето през празничните дни:

Съвет №4
Организирайте пространството си
Пролетта далеч не е единственото време, в което можете да направите основно почистване на дома си. Това далеч не означава, че трябва да се съсипете от миене, чистене и бърсане на прах в празничните дни. Просто отделете малко време, в което да промените нещо в жилището си. Това несъмнено ще внесе нотка на свежест.



Освен това бихте могли да пренаредите гардероба си, ако не сте го правили скоро. Подарете на някого дрехите, които отдавна не носите. Така ще се освободите от ненужните дрехи и същевременно ще зарадвате някого.
Можете да си направите пространството в дома много по-комфортно, ако си купите нова мебел или пък декорация. В случай, че от многото работа не ви е останало време за украса, сега е моментът да извадите елхата и да се развихрите. Така ще позволите на коледния дух да ви завладее.

Съвет №5
Нови дрехи
След като вече освободихте място в гардероба си, можете да си подарите нови дрехи за празничните дни. Забравете за часовете висене в кухнята, нужни за приготвянето на разнообразна храна. След като сте сами, не ви е нужно кой знае какво ядене по празничните дни. Отделете повече време за себе си. Добре е да заложите на дреха, която би ви изкарала до известна степен от зоната на комфорт. Отидете с новата придобивка в първия работен ден след почивните дни.

Съвет №6
Време за кино
Замисляли ли сте се откога не сте ходили на кино? Може би е толкова отдавна, че дори самите вие не се сещате вече. Вместо да хабите нервите си с няколкочасово готвене, множеството претенции на роднините или на гаджето, по-добре отидете на кино. Просто в рамките на 1-2 дни не правете нищо, което би ви натоварило. Може дори да се излежавате в леглото по цял ден, гледайки коледни или новогодишни филмчета.

В случай, че това занимание ви отегчи още в първия ден от почивката ви, то разбира се има алтернативи. Една от тях е да се отдадете на четене на някоя хубава книга. Със сигурност скоро няма да имате друга такава възможност, пише pik.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.