Тези животни усещат земетресенията!(Видите ли да правят това, спасявайте се)

0
367

Има животни, които усещат земетресенията

Животните наистина предусещат земните трусове. До този извод са стигнали учени след серия от експерименти, пише в. „Дейли мейл”.

Те са по-точни от много сеизмографи. И ако видите да проявяват следното различно от обичайното им поведение, просто бягайте и се спасявайте, е съветът на спецовете.

животните
Животните предсказват земетресенията, сн. Интернет

Тези животни усещат земните трусове и затова гледат да избягат непосредствената опасност. Защото земята се тресе точно на това място и може да ги убие.

Някои от тях действат така, че лесно могат да бъдат забелязани от хората. И ако ние сме информирани, може да избягаме и да се спасим от разрушителната сила на земетресенията.



Ето кои животни предсказват земните трусове. И извършват сигнални действия.

Мравките се смятат за чувствителни към земетресения. Опитите са проведени през 2013 година. Тези малки същества могат да усетят земните трусове с магнитуд над два.

Учените, които са наблюдавали поведението са установили, че те напускат мравуняците, ако усетят земните трусове дори и през нощта.

Те са убедени, че тези насекоми реагират така, защото усещат промяната на въглеродния двуокис в атмосферата, както и промяната на магнитното поле на Земята.

Други „индикатори” на земните трусове са змиите. На 4 февруари 1975 година в китайския град Хайчен и неговите околности било забелязано струпване на множество змии.

Явлението било крайно необичайно. Поведението им било шокиращо, защото влечугите напуснали топлите си гнезда през зимата. Освен това температурите били по-ниски от обичайните за тяхното съществуване.

Малко след като змиите изпълзели от леговищата, земята се разтресла със сила 7,3 по Рихтер, твърдят очевидци на случката.

Жабите също усещат кога земята ще се разбунтува. Това установили специалистите през 2009 година в Италия. Тогава те забелязали, че земноводните просто изчезнали от постоянните си местообитания. Все едно, че изведнъж се изпарили.

Само три дни по-късно станало земетресение. То било с магнитуд 5,9, при което смъртта си намерили триста човека.

Които факти доказват по безспорен начин, че животните познават кога земята ще сне разтресе.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.