Световна кула засия в цветовете на българския трибагреник на 3 март

0
369

Днес цяла България празнува 3 март. В социалните мрежи се появи интересна снимка. На нея се вижда огромната кула, която блесни в цветовете на българския трибагреник

Горди българи смятат, че това е специален поздрав по случай 3 март.

3 март
3 март е велик ден за България

Кулата се намира в Дубай.

Днес председателят на НС Цвета Караянчева оглави тържествата на връх Шипка. Тя прие рапорта на военните от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Поднесе цветя и произнесе слово.

“На този връх, на тази дата, година след година се събираме, за да почетем онези българи, които вярвали, че идеалът за свободна България е по-висш от живота и на които дължим днешния ден. Изборът как да служим на Родината никога и в никое време не е лесен. Честит 3-ти март!”Омбудсманът Мая Манолова се изкачи на Шипка днес. След това сподели снимки във Фейсбук и написа:

“В подножието на Шипка се чувстваме малки, малки сме пред подвига на хилядите знайни и незнайни загинали за свободата на България. Тук е мястото, където трябва да се учим на патриотизъм! Патриотизъм, който създава усещане за солидарност и принадлежност, за общност, а не на противопоставяне и омраза.
Да се поклоним пред паметта на храбрите! Те жертваха живота си, за да я има България, за да имаме бъдеще – на свобода, достойнство и чест! Нека да не го забравяме, да отстояваме свободата и достойнството всеки ден! Честит 3-ти март!”

3 март
Кулата в Дубай на 3 март Сн: ФБ

Веселин Марешки днес беше на Шипка. Той пусна снимки във Фейсбук и написа:

“Искам да ви предам малко от атмосферата на връх Шипка днес. С председателката на парламентарната ни група “ВОЛЯ-Българските Родолюбци” Гергана Стефанова се поклонихме пред паметника с костите на нашите руски освободители и славните български опълченци. Да живее България!”

Корнелия Нинова също днес беше на Шипка. Тя сподели снимки във Фейсбук и написа:

“Шипка ни събра млади и стари, българи от цялата страна. Заедно, без различия, стоим пред най-високия връх на българското достойнство. Тук човек се чувства малка частица от нещо голямо и цяло, от народ, който уважава историята и обича Родината си. Нека отдадем почит към българските и руските герои, към всички, дали живота си в Руско-турската Освободителна война. Те се саможертваха не за власт и пари, а за най-скъпото, което има човек – свободата. Днес, най-голямата признателност към техния подвиг ще бъде да сме смели, да отхвърлим страховете и зависимостите, и да бъдем свободни хора. Честит празник, българи!”

Премиерът Бойко Борисов беше в София, заедно с президента Румен Радев.

Бойко Борисов 3 март
Поздравът на премиера Бойко Борисов за 3 март
loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.