Внимание! Съчиниха нова измама (СНИМКИ)

1
217

Потърпевш наш сънародник алармира чрез пресата как са направили опит да го измамят. Внимавайте, за да не станете жертва на новата  измама!

Г-н Иван Добрев от гр. Велико Търново сподели с медиите своята тревога, защото много българи могат да се подлъжат от последната съчинена измама.

На адреса на г-н Добрев пристига известие за писмо от близкия пощенски клон. Той отива да го получи и когато го зачита се оказва, че то е написано на немски език.

Писмото е написано изключително грамотно.

globa
Това е полученият документ за измама
globa
Съчиниха нова измама

С писмото г-н Добрев е уведомен, че шофирал своя личен автомобил в Германия с превишена скорост и дължи глоба.Ако той не е бил водач на лекия му автомобил, тогава трябва да се обади на посочения по-долу телефон и да съобщи името на виновното лице, на което трябва да бъде наложена глоба от 15 €.

Размерът на глобата е първото нещо, което усъмнило г-н Добрев, защото размерът на глобите в Германия е наистина доста висок.

Телефонът, който е посочен долу на документа не е немски, а от Костинброд.

globa
Част 1 от документа за измама
globa
Част 2

Той от системата на импулсните телефони. За 5 минути разговор човек после заплаща сметка от 300 лева.

Дори човек да не се върже на написаното в документа, ако реши да направи справка или да каже, че е станала грешка, ще изгори.

 

 

 

globa
Част 3

Чрез сайта vchas.net  г-н Иван Добрев от гр. Велико Търново  призовава всички българи, ако получат подобно писмо, въобще да не звънят на телефоните и направо да отидат в полицията, за да бъдат заловени виновните лица.

 

 

сподели бутон

loading...

1 КОМЕНТАР

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.