Лесни трикове за справяне с проблемите през лятото (I част)

0
516

Определено тези съвети ще са ви от полза

 

лятото
Определено тези съвети ще са ви от полза

Несъмнено лятото е един от най-хубавите сезони. Повечето хора го свързват с отпуските, но също така и с жегите и редицата проблеми, които създават.

В следващите редове ще ви разкрием как можете да се справите с проблемите, които създава лятото.

Изпотяване и неприятна миризма
Несъмнено изпотяването, последвано от появата на неприятна миризма, са един от най-големите проблеми, породени от жегата. Изпотяването се съсредоточава основно под мишниците и по краката. За да избегнете този проблем до известна степен, е добре да носите дрехи от естествени материи.

Освен това е нужно да сменяте дрехите си редовно, както и да си вземате душ поне по веднъж дневно.
Друг полезен трик, който може да ви е от полза в борбата с неприятното изпотяване, е да смесвате сутрешното си кафе със зелен чай.
Отделете и малко време за избора на дезодорант или антиперспирант, който е най-подходящ за вашата кожа.



Зачервявания след бръснене
Ако през зимния сезон рядко бръснете чувствителните зони като под мишниците и бикини зоната например, е съвсем нормално със зачестяването на тази процедура през лятото, да се появят и зачервявания.
За да намалите зачервяванията, подутините и сърбежа, е добре да добавите няколко капки етерично масло от лавандула към лосиона ви за след бръснене. Нанесете го и ще забележите разликата.

Насладете се максимално на лятото като се справите бързо и лесно с проблемите

Раздразнения на кожата на бедрото
Ако залагате на носенето на шорти и къси поли през лятото, то вероятно сте забелязали, че след разходка кожата на бедрата ви е раздразнена. За да се избавите от този проблем, е нужно да хидратирате кожата си редовно.

Най-добре би било да заложите на употребата на мазила, които съдържат естествени витамини С и Е, невен или екстракт от краставица. Към всичко това е нужно да вземате и ежедневен душ като старателно измивате засегнатото място с хладка вода и сапун. Не е добра идея да поставяте лед върху раздразнените участъци, тъй като може да причини измръзване.

Комари
Няма никакво съмнение, че комарите са една от най-големите досади на лятото. Те не само могат да ви ухапят, а и да се „гмурнат“ в чашата ви с разхлаждаща напитка. Дори и само бръмченето им около вас, е достатъчно дразнещо.

За да ги държите от вас, е добре да се снабдите с репелент на основата на натурално масло. Обикновено в тях се съдържа масло от чаено дърво или пък масло от лимонов евкалипт.
Цитрусовите аромати и канелата ще държат комарите далеч от вас. Затова е добре да изгаряте по няколко капки от тези ароматни масла близо до терасата си вечер, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.