Лесни трикове за справяне с проблемите през лятото (II част)

0
430

Всеки проблем има своето решение

 

лятото
Всеки проблем има своето решение

След като в първата част на този материал ви запознахме с няколко лесни трика, които ще ви помогнат да се справите с част от проблемите през лятото, е време да ви запознаем и с останалите.

Ето какви проблеми могат да ви споходят през лятото и как да ги решите бързо и лесно:

Прах
Прахът, който влиза в дома ви през отворените врати и прозорци, може да се превърне в причина за алергична реакция или астма. В този ред на мисли, е добре да поддържате дома си чист. Затова е нужно да пускате прахосмукачката поне веднъж в седмицата, както и да използвате прахоустойчиви покривки за леглата си.

Разбира се е излишно да споменаваме, че прахът също трябва да се забърсва редовно. В случай, че имате дете с алергия, е добре да сложите плюшените играчки за 48 часа във фризера, преди да му ги дадете да играе с тях за първи път. По този начин ще се справите с праховите акари.



Хранителни отравяния
Лятото е сезонът, в който хранителните отравяния са често явление. Сред най-често срещаните симптоми на този проблем, са диарията, гаденето и повръщането. Ако хранителното ви отравяне е в лека форма, ще е достатъчно да увеличите количеството на приеманата вода, както и да си осигурите почивка.

Трябва да бъдете доста внимателни

Ако обаче симптомите се задържат няколко дни и се появи кръв в изпражненията, е нужно да се обърнете към лекар. В случай, че отравянето е леко, приемът на продукти като диня, маслини и доматен сок могат значително да облекчат положението ви. Те ще ви помогнат да изхвърлите токсините от тялото си, тъй като са мощни антиоксиданти.

Суха кожа
Обикновено сухата кожа е провокирана от горещия въздух. Тя може да причини сърбеж, ранни бръчки, промени в цвета, както и пукнатини. Работата с химикали или престоя в помещение с висока температура, може да засили този ефект.

За да предотвратите появата на тези проблеми, е добре през лятото да заложите на хидратиращи душ гелове.
Нанасяйте овлажняващи кремове, които сте избрали старателно според вида на кожата и възрастта ви.
Не забравяйте и употребата на слънцезащитни продукти.

Слънчеви изгаряния
Обикновено те се появяват след дълъг престой на слънце, особено ако кожата не е била защитена. За да ги избегнете, най-добре е да носите шапка, а тялото ви да е покрито с дрехи.
Нанасяйте слънцезащитните продукти на всеки два часа, а ако плувате във водата и по-често.
Приемайте достатъчно количество вода, за да избегнете обезводняването.

Ако все пак изгорите, нанесете крем с камфор, алое или ментол и използвайте студен компрес, пише zajenata.bg.

loading...

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Вашият коментар.
Вашето име

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.